Yksinkertaistaminen
Comments 3

Helpompi elämä

Tervetuloa lukemaan ajatuksiani kaaoksenhallinnasta ja yksinkertaisesta sekä aiempaa helpommasta ja onnellisemmasta elämästä. Kaikki meistä eivät ole syntyneet pitämään ympäristöään järjestyksessä mielen seesteydestä puhumattakaan. Olen vuosia lukenut erilaisia elämänhallintaoppaita, lehtiä ja nettisivuja löytääkseni itselleni sopivia keinoja säilyttää järjestys kodissani ja perheeni arkirutiineissa. Yksinkertaisen elämän perusajatushan on helppo ja selkeä. Raivataan kodeistamme kaikki mitä emme tarvitse tai rakasta ja laitetaan se kiertoon. Keksitään jokaiselle tavaralle oma paikkansa, ja jos kotiin tulee uusi tavara, luovutaan yhdestä entisestä. Keskitytään ajankäytössämme niihin asioihin, jotka tunnemme tärkeiksi. Nautitaan pienistä, aidoista asioista.

Todellisuudessa kaikki ei ole näin helppoa. On äärimmäisen haastavaa löytää aikaa, energiaa ja motivaatiota käydä läpi vuosien varrella kertyneet tavaramäärät. On hankalaa keksiä omaan kotiinsa toimivat säilytysjärjestelmät sekä tarpeellisille tavaroille että niille rakkaille muistoille, joita emme käytä joka päivä, mutta jotka kuitenkin haluamme säilyttää. Sisustuslehtien säilytysvinkit tuottavat yleensä ”kivojen säilytysrasioiden” muodossa enemmän ongelmajätettä kuin ratkaisuja, ja vie valtavasti aikaa kouluttaa itsensä ja perheensä laittamaan jokaikinen tavara käytön jälkeen paikoilleen. Kaikkein vaativinta (tosin myös palkitsevinta) on toteuttaa uutta elämäntapaa muutoksen jälkeen ja pysäyttää tavaramäärän uusi sisääntulo. Jatkossa tarkkaa harkintaa on käytettävä vaateostoksilla, matkoilla ja arkipäivän kaikissa ostosrutiineissa. Olen käyttänyt viime kuukausina runsaasti aikaa löytääkseni vastauksia yllä oleviin ongelmiin, ja huomannut, kuinka paljon iloa onnistumisesta tulee. Toivon, että ajatuksistani on apua muille, jotka haluavat tehdä elämästään helpompaa ja yksinkertaisempaa!

3 Comments

 1. junika says

  Odotan mielenkiinnolla jatkoa, sillä itselläni on ollut samanlainen prosessi meneillään jo useamman vuoden. Oma prosessi on hieman hidastunut matkan varrella, koska välissä on vaihtunut talo (muutossa tähän taloon mukana tuli kolmen asunnon tavaroita!) ja elämässä on ollut muita haasteita, jotka ovat pitäneet minut pois nurkkia kyttäämästä.

  Parhaillaan keräilen energiaa saattaa edes asuintilat järjestykseen ja tapaa ilmaista kanssaeläjille, että tavaroilla ON paikkansa, jonne jokaisen ne tulee huolehtia…. tässä onkin iso haaste, sillä kanssaeläjät eivät ilmeisesti koe tilaa samoin.

 2. Junika: Tiesin, että meitä on monta vastaavan projektin keskellä. Kiva, jos jaksat kommentoida kirjoituksiani ja antaa lisää vinkkejä!

  Olen itse ollut yllättynyt siitä, kuinka helposti perhe on osallistunut, mutta toisaalta olen itse perheemme pahin kaaoksen aiheuttaja…

  • junika says

   Niin, ei ole montaa päivää kun postasin itse aiheesta hieman ehkä sivulauseessa. Mutta minäkin tätä kaaosta tuskitellessa huomaan, että suurin tarve järjestyksen kuriin saattamisessa ovat minun tavarani: lukuisat kengät, takit, harrastusvälineet…. argh!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s