Koti
Comments 2

Joulun väliraportti

Joulun odotus on sujunut niin tavattoman rauhallisesti ja hyvillä mielin, etten ole halunnut uhmata kohtaloa ja meuhkata asiasta mitään ylimääräistä, sen vuoksi ei juuri joulupostauksiakaan.

Rauhallinen ja yksinkertainen joulu on tulossa näillä valmisteluilla:

 • Piparitalkoot! Lapset saivat leipoa ja koristella niin paljon kuin tahtoivat. Perinne ja menestys.
 • Kuusimetsä. Lapset suorittivat vaarin avustuksella metsänhoitoa ja harvensivat sopivasta kohdasta. Nyt olohuoneen pöydällä on pikkukuusi, ja iso kuusi koristellaan aattona maalla.
 • Kävin itse jouluostoksilla kerran (kirjoja ja muutama pikkulahja). Lahjat olen paketoinut tänään (nauhat löytyivät edellisvuoden varastoista). Teen vielä toisen ostosretken, ja hankin herkkuja sekä jotain pientä.
 • Joulukorteiksi muutama nippu Unisefin kortteja. Lapset kirjoittivat tervehdykset opettajille ja kummeille, ja itse kirjoitan muutaman sukulaisille ja ystäville. Kirjoitan niin monta kuin kortteja riittää ja osoitteita löytyy. Pahoitteluni jo nyt, jos/kun joku jää ilman. Hyvityksenä annan lahjoituksen kodittomille koirille. Ajatus kaikista maailman kodittomista koirista ilman ruokaa ja lämpöä särkee sydämen niin jouluna kuin kaikkina muinakin päivinä.
 • Otin esille joulutyynyt, joululiinan ja joulusukan, ja laitoin peilin ympärille tähtivalot. Lapset saavat koristella pikkukuusen. Perjantaina vuorossa pikasiivous.
 • Jouluruokia en tee, koska emme vietä pyhiä kotona. Viikonloppuna vuorossa joululeivonnaiset kotiin ja tuliaisiksi. Se on ihan kiva osuus!
 • Lasten koulun juhlat on juhlittu. Tänä vuonna ei ole enää mitään virallisia kissanristiäisiä. Ihanaa! Viikonloppuna herkutellaan kotona omien pikkujoulujen merkeissä.

Unohdinko jotain olennaista?

This entry was posted in: Koti

2 Comments

 1. helga says

  Minusta tässä on sinulla kaikki olennainen.
  Olisin tosi tyytyväinen.
  Olen koko joulun suhteen alkutekijöissä,
  en edes tiedä mitä itse haluan koko joululta 🙂 .
  Lapset odottavat niin kovin.

  Pidän blogistasi.

 2. Helga: Jospa se joulu siitä tulee ihan itsestään? 🙂 Kiva jos tykkäät, kiitos!

  Minullakin tuli pieniä mutkia matkaan. Kävin tänään kaupungilla, mutta kaupoissa oli kuuma ja tungos! Lamaannuin. En saanut juuri mitään asioita hoidettua. Kuusi on koristeltu etupäässä punaisin koristein, ja silmissä vilkkuu kun katsonkin sitä… Hm, yritän kestä sitä viikon pari. Onneksi se on pieni. Taikinakin kuohui uuniin, ja uuni pitää pestä vielä toistamiseen ennen kuin sitä voi käyttää. Ääks! Eka kerta, kun sain taikinan kuohumaan noin uuniin. Aivan kuin jossain piirretyssä 😀

  Eli sujuvat ovat jouluvalmistelut täälläkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s