Koti
Comments 2

Lääkekaappi

Päätin eilen kurkistaa kodin lääkekaappiin ihan siivousmielessä. Olinkin siirtänyt hommaa viimeiset kolme vuotta. Lääkekaappimme on jääkaapin päällä oleva yläkaappi. Sen sisältönä oli valkoinen lääkelaatikko (joka oli ihan täynnä, sisältäen sekalaisen vanhentuneen lääkekokoelman), turkoosi pieni laatikko (joka oli tyhjä, vaikka siellä olisi pitänyt olla kaikki odottamassa olevat reseptilääkkeet ja reseptit), turkoosi pussukka päivittäislääkkeille, kasa irrallaan olevia vanhojen lääkkeiden jämiä, tyhjiä lääkepakkauksia, vanhoja yskänlääkepulloja, vitamiinipakkauksia, vanhentuneita eläinten lääkkeitä, noin 30 pikkuista apteekin pussia sisältäen vanhoja kuitteja ja särkylääkepakkauksia (ostettu apteekkireissuilla ”varmuuden vuoksi”), irrallaan olevia kuitteja ja Kela-lappusia.

Tyhjensin koko kaapin, laitoin roskat roskiin ja kaikki vanhat lääkkeet kahteen apteekin keräyspussiin (jotka olivat nekin rutattuina kaapin perälle) odottamaan apteekkiin viemistä. Pesin kaapin ja laatikot, ja täytin lääkelaatikon kaapista löytyneillä rojun seassa olleilla tavaroilla:

 • 5 täyttä pakkausta Panadolia
 • 3 täyttä suurta pakkausta Buranaa
 • muutama vajaa särkylääkepakkaus kasattuna yhteen laatikkoon
 • pullo yskänlääkettä, jonka päiväys kunnossa
 • kurkkutabletteja
 • maitohappobakteerikapseleita
 • desinfiointiainetta
 • laastaria
 • punkkipihdit

Kasasin reseptilääkkeet ja reseptit turkoosiin lootaan, jossa niiden olisi alunperin pitänyt ollakin. Nyt joukossa myös lapsen migreenilääkeresepti, jota yritin jo sairaalassa uusia (mutta tarkkana ollut lääkäri pyysi tarkistamaan, josko vanha resepti kuitenkin löytyisi kotoa, sillä siinä pitäisi olla vielä uusintavaraa, kuten olikin). Päivittäislääkkeet ovat edelleen pussukassa, jossa ne on helppo kuljettaa matkoillakin mukana. Koiran matolääkkeet ja puhdistusaineet laitoin omaan koriinsa.

Kasasin kaikki voimassa olevat lääkekuitit yhteen, printtasin vakuutuslomakkeen ja tilitin kuitteja noin 700 eurolla. Kasasin roskiin vähintään samalla summalla vanhoja kuitteja, jotka olisi myös voinut tilittää, mikäli olisi ollut ajoissa. Otti raskaasti päähän. Kasasin Kela-todistukset, printtasin netistä oikeat lomakkeet ja kirjoitin tukihakemukset puolitoista vuotta myöhässä. Valitettevasti takautuvasti saa hakea vain 6 kk tuen. Otti raskaasti päähän tämäkin, ja tässä siis yksi syy miksi lääkekaappia ei ollut tehnyt mieli siivota (vaikka turha itkeä kaatunutta maitoa jne.).

Laitoin siistit laatikot lääkekaappiin ja ihailin lopputulosta. Uskomatonta! Tekstasin miehelle töihin ”siivosin lääkekaapin!!”, johon mies vastasi mielestäni laimeasti ”hienoa” (mutta puolustautui illalla, että kesken palaverin oli ollut pikkuisen hankalaa etsiä netistä sopivan innostunutta hymiötä ja kertoi kuitenkin olevansa ilahtunut). Koiran iltalenkillä vein postiin vakuutuskuoren täynnä kuitteja ja kaksi Kela-hakemusta.

Arvatkaapa kenellä on nyt siisti lääkaappi?! Arvatkaa kuka on postittanut sekä vakuutushakemuksen että kaksi Kela-hakemusta?! Lällällää.

This entry was posted in: Koti

2 Comments

 1. Good for you. Hyvä jako tuo reseptilääkkeet/muut/päivittäisessä käytössä olevat. Harkitsen samaa itsekin. Itse säilytän tosi monia asioita pusseissa, ripustustilaa kun tuntuu löytyvän hyllytilaa enemmän. Pusseihin vaan valuu pohjalle aina kaikkea tuntematonta ja vaikeasti löydettävää. Haaveilen juuri tuollaisesta isosta boksista -ja sille soveliaasta hyllylevystä.

  • Hahah, olin ehkä hiukan innokas selvittyäni tuosta urakasta 😀 Kyseinen lääkekaappi on ollut ihan hirveä rasite jo monta vuotta, paitsi lääkkeet myös vanhat kuitit ja reseptit selvittämättä. Oikeastihan siihen meni noin kaksi tuntia, ihan käsittämätöntä, että tuota piti noin kauan siirtää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s