Yksinkertaistaminen
Comments 2

Miksi vähentää tavaran määrää?

Olen yrittänyt toteuttaa projektiani vähitellen, jotta perhe ymmärtää edut ja elää sen mukana, ja sekä mies että lapset ovatkin olleet tyytyväisiä ylimääräisen tavaran karsimiseen. Itseäni kannustaa ajatella asian hyötyjä, joten listasin muutamia.

– Hienointa (minusta) on se, että kun tavaraa on huomattavasti vähemmän kuin ennen, kaikki tarpeellinen mahtuu kaappeihin niin, että jokaisella esineellä on oma paikkansa. Jos tavaroita on tarpeeksi vähän, ne myös pysyvät niille varatuilla paikoilla. Näin jokainen perheenjäsen löytää aina sen esineen mitä kulloinkin tarvitsee ilman epätoivoa ja itkua.

– Kun tavaraa on vähän, siivoaminen ei ole enää niin työlästä kuin ennen. Itse asiassa, siivoaminen on välillä lähes mukavaa (tai miten sen nyt sanoisi, meditoivaa). Keittiö ja kylppärit on helppo pikasiivota milloin tahansa.

– Ruuanlaitto on helpompaa ja hauskempaa kuin ennen, sillä nyt keittiön tasot ovat tyhjät, astiat mahtuvat kunnolla kaappeihin ja ruokatarvikkeet ovat helposti hallittavina ryhminä.

– Myös ostosten teko on helpompaa ja nopeampaa kuin ennen. Ruokatavarat ovat kaikki omissa nimetyissä laatikoissaan, ja kaappien sisällön näkee yhdellä vilkaisulla ennen kauppaan lähtöä. Laitan terveellisempää ruokaa, sillä perusteellisesti siivottuun keittiöön ei tee mieli ostaa roskaruokaa tukkimaan kaappeja.

– Vaatehuolto on huomattavasti entistä helpompaa, kun vaatevarastot ovat pienet. Kodinhoitotiloissa on tilaa pyykin lajittelulle, ja pyykit tulee hoidettua heti kun koneellinen on täynnä -> pyykkivuoria ei synny kuten ennen.

– Monet tärkeät asiat tulevat hoidettua ajallaan, kun tarvittavat paperit ovat järjestyksessä. Säästän rahaa ja vaivaa, kun en hukkaa asioita omaan kotiini ja maksan laskut ajoissa.

– Ajatus kulkee helpommin, kun ympärillä ei ole rojuröykkiöitä. Tyhjemmässä tilassa mieli on selkeä ja rauhallinen. Ja uskokaa tai älkää: Kun vähentää tavan määrää, tekee vähitellen mieli vähentää ja karsia muutakin ylimääräistä ja turhaa.

2 Comments

  1. Pirjo says

    Ajatus todellakin kulkee helpommin,kun ympärillä ei ole tavararöykkiöitä.
    Oma projekti on ollut menossa nyt parisen vuotta ja tuntuu,että tämä on niitä projekteja joita ei voi edes hetkessä toteuttaa.

    • Olen huomannut saman, tällaista projektia ei toteuta hetkessä. Välillä olen todella kärsimätön. Omat tavatkin ovat niiiin hitaassa muuttaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s