Matkustaminen
Comments 4

Matkustamisesta

En matkusta pelkän passin, kukkaron ja puhelimen kanssa… Yritän kuitenkin aina kun mahdollista matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa sekä pakata laukkuun niin vähän kuin toimivasti on mahdollista. Vähäiset mutta harkitut matkatavarat tekevät matkustamisen ihanan helpoksi ja kevyeksi! Ne vähäisetkin tavarat on hyvä ryhmitellä ja pakata kestäviin kangaspussukoihin tai edes muutamaan minigrip-pussukkaan (joita voi hyvin uusiokäyttää monta kertaa).

Sain tästä asiasta muistutuksen viikonloppuna, kun ei-niin-asiakasystävällinen turvatarkastaja kumosi koko matkalaukkuni sisällön kaiken kansan eteen pöydälle niin rivakasti, että alusvaatteet ja naisten hygieniatuotteet lentelivät pitkin tarkastushallia (epäilyttäväksi esineeksi paljastui lopulta puuterirasia). Kyllä harmitti keräillä tavaroita! Paitsi että olin jättänyt lajittelematta tavarat erillisiin pussukoihin olin myös turhamaisuuttani pakannut laukkuni aivan liian täyteen. Esimerkiksi hiustenkuivainhan löytyy lähes jokaisesta hotellista, joten olisin selvinnyt mainiosti ilman harjakuivaintakin. Tarkistamalla sään etukäteen olisin myös hoksannut sekä villahuivin että ylimääräisen neuleen tarpeettomiksi. Tällä kertaa matkassani oli poikkeavasti  ylimääräiset kengät ja laukku iltaa varten (normaalisti selviän yhdellä setillä pikkumatkan aikana) sekä viime tingassa mukaan otettu paita, joka ei epäkäytännöllisenä kuulu säännölliseen vaatevarastooni (mutta joka ansaitsi kai näin paikkansa vaatekaapin perällä). Lisäksi mukanani oli läppäri, joka oli hotellin kalliilla mutta huonolla yhteydellä aika turha, ja jonka sijasta käytin puhelimen nettiyhteyttä.

Matkustan aika usein, ja omat matkani jakautuvat kahteen ryhmään: a)pikamatkat yksin b)lomamatkat perheen kanssa. Molemmat matkustustavat sujuvat helpommin, mikäli pakkaan pienimmän toimivan vaateyhdistelmän ja etenkin perheen (kolme lasta) kanssa matkustaessa ryhmittelen kaiken helposti löydettäväksi. Ajattelin lähiaikoina kirjoittaa postaukset ”minimalistisesta” pakkaamisesta molempiin vaihtoehtoihin, ja listata ne asiat, joita itse olen huomannut matkoilla tarvitsevani (omasta mielestäni tarpeelliset asiat). Pikkumatkojakin on erilaisia. On eri asia matkustaa kiireisellä aikataululla useilla eri kulkuvälineillä kuin lähteä rauhalliselle viikonloppulomalle mukavalla matkustustavalla ja kunnon hotellihuoneella, kuten nyt tein. Turhan roinan raahaaminen saa kuitenkin aina hien pintaan. Olen karsinut myös mukaan otettavan kosmetiikan minimiin (ja heh, se on todella vähän, sillä käytän kosmetiikkaa kotonakin vähän) ja yrittänyt löytää sopivan tavan pakata elektroniikkaa/kameroita/latureita jne.

Pakkaamisen lisäksi matkustamisvalmisteluihin liittyy oleellisena osana erilaiset lento-ja hotellivaraukset sekä passien, karttojen, lippujen yms säilytys. Tähän asti olen tehnyt kaikki varaukseni holtittomasti ja sieltä täältä netin kautta, ja etsinyt sitten ennen matkalle lähtöä tuhansien lukemattomien sähköpostien joukosta lentovarausta, jonka lentoyhtiötä en enää muistakaan. Nyt sellainen on loppu, jatkossa mennään systemaattisesti! Ja miten ihmisellä edes voi olla yli 6000 lukematonta sähköpostia??

Kuvan esineiden lisäksi laitan matkalle lähtiessä käsilaukkuuni yleensä myös pienen hiusharjan/kamman (nyt näköjään hukkunut), nenäliinoja ja mahdollisesti pienen käsivoiteen. Taiteltu kangaskassikin on hyvä olla mukana.Pokkari on aina matkustaessa jotain mahdollisimman kevyttä luettavaa, matkaväsyneenä en jaksa ajatella turhan syvällisiä. Hah, uusi pätevän näköinen kukkaroni on itse asiassa jokin miehen töistä saama mutta hänelle tarpeeton lahjus, jonka löysin eteisen kaapista. Sisällä on jokin pikkupainatus, mutta kukaan ei huomaa!

4 Comments

  1. Minimalistinen pakkaaminen kuulostaa jumalaiselta, itse kun tuntuu, että tavaraa tulee aina pakattua liikaa meni minne tahansa. 🙂

  2. Mihin käytät tuota ”koukkua”? Vuorikiipeilyvyön kiinnittämiseen, ehkä? Omistan n. 20 s-koukkua kotona ja olen niiden myötä 20 säilytysratkaisua onnellisempi, siis täysin riippuvainen niistä. Mutta mihin voisi tarvita tuollaista sulkeutuvaa koukkua… hmm…

    Näköjään nyt vain tämä pinnallinen osuus tarttui minuun, ja syvällisempi ”travel light”-ajatus jäi saavuttamatta 🙂

    • Hih, joku huomasi koukunkin! 🙂 Se on alunperin tarkoitettu siihen, että sillä voi kiinnittää vaikka sateenvarjon roikkumaan laukkuun. Se on itse asiassa kätevä kun sateenvarjo on märkä tai ei mahdu laukkuun. Käytän sitä kuitenkin myös siihen, että laitan kaikki kassit yhteen ettei mikään joudu hukkaan jne. En ole vuorikiipeillyt sen kanssa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s