Koti
Comments 2

Kellari

Picture: toast.co.uk

Meillä on kellari. Siellä on saunatilat, varastohuone, tekninen tila ja yksi suuri huone, jossa on minikeittiö ja vuodesohva, mutta joka on muuten tarkoituksella aivan tyhjä. Kyseinen huone on tarkoitettu lasten riehuntapaikaksi, ja pojat pelaavat siellä sählyä, jalkkista, pingistä ja mitä milloinkin. Se alkaa olla seiniltään aika nuhruinen ja kaipaa maalia (olen kiinnittänyt asiaan huomiota venytellessäni kellarin lattialla). Saunatila ei puolestaan todellakaan tarkoita mitään spa-osastoa, vaan siellä on ihan simppelit sauna, pesuhuone ja pukuhuone.  Saunatila kaipaa sekä perusteellista kuurausta että pikku hippusta sisustusajattelua. Se on tällä hetkellä aika vähän käytetty ja käytännössä unohdettu tila.

Ajattelin kuitenkin nyt jutella enemmän varastotiloista, joita on siis kaksi: huone varastohyllyillä ja liukuovikaapeilla sekä tekninen tila parilla varastohyllyllä. Olen keskikerrosta ja yläkertaa raivatessani hyödyntänyt varastohuonetta tunkemalla sinne kaiken ylimääräisen, sekä sellaisen mitä aion säästää että sellaisen mitä ajattelen poistaa talosta. Sinne vaan, ovelta heittänyt. Olen käyttänyt huonetta ikään kuin välivarastona. Toisaalta hyvä juttu, sillä raivaus on näin helppoa eikä ole pakko päättää heti, mitä kullekin tavaralle teen. Heivaan vaan varastoon. Toisaalta siis ihan katastrofaalista, sillä tilanne riistäytyy helposti käsistä ja tavaroiden lajitteluhan on edessä joka tapauksessa. Teknistä tilaa olen käyttänyt vastaavasti, mutta sillä erotuksella, että heivaan sinne vaan poismeneviä tavaroita. Kirppislaatikoiden lisäksi siellä on röykkiöittäin kierrätyskamaa (ihan oma postauksen aihe).

Olen nyt aloittanut kellarin raivauksen, ja käytän samaa menetelmää, jota käytin kodin raivauksessa aiemmin. Aloitin määrittämällä paikat suurille tavararyhmille, minkä jälkeen aloin käydä tavaroita karkeasti läpi. Lajittelin säästettävät lelut suuriin Ikea-laatikoihin (dublot, pikkulegot, bionicklet, autot jne). Ihan rikkinäiset lelut laitoin roskiin, mutta suuren osan säästän, koska ne ovat etupäässä legoja (joita on säästetty jo miehen lapsuudesta), ja koska lähisuvussa on kasvamassa uusi leikkijä. Toki omatkin lapset vielä rakentelevat vaikka koululaisia ovatkin. Yhden varastohyllyn varasin peitoille ja tyynyille, ja kaappeihin laitan liinavaatteita, joulutavaroita ja astioita. Lajittelematta on vielä laatikoittan lasten piirrustuksia, koulukirjoja yms, joista osan säästän kullekin lapselle omaan laatikkoon (tyyliin parhaat piirrustukset, Aapinen ja vastaavia muistoja). Nyt kun tavararyhmille on karkeasti määritelty omat paikat, alan käymään niitä läpi uudestaan, organisoin ryhmien sisällä ja karsin lisää, sillä ensimmäisellä kierroksella olin jälleen varovainen, ja säästin asioita, joita varsinaisesti ei tarvitakaan. Harkitsen hyllyjen suojaamista pölyltä verhoilla (hieman tällä idealla), mutta en ole vielä niin pitkällä!

This entry was posted in: Koti

2 Comments

  1. Ingrid says

    heippa! Löysin sinutkin täältä pitkän ajan jälkeen kun menin katsomaan että mitä kirjakahvilaan kuuluu. Samanlaisia hankkeita täällä menossa. Olen yrittänyt hyväksyä että järjestelmällisyys ei ole toinen luontoni, ja en silti ole huono ihminen 🙂 Löysin muuten tuon Chez Larssonkin kanssa varmaan vuoden tauon jälkeen, ja luin kirjoituksia pari yötä kuin hyvää romaania. Oli eronnut ja hankkinut uuden asunnon ja minusta remontointiprosessi oli tosi mielenkiintoinen. Tai jatkuuhan se vielä! Miten voi kekseliäisyydellä, vähällä rahalla ja hyvällä taidolla saada niin sympaattista aikaan. Sellainen neuvo että älä välivarastoi kovin pitkään! Olen itse käyttänyt kahdesti vuodessa itsepalvelukirppistä ja kerännyt kasseihin tavaraa valmiiksi. Isommat tavarat olen myynyt esim. huuto.netissä. Ja sitten vaan uff:iin suoraan vaatteet jotka ei varmasti mee kirppiksellä, ja lumput energiajätteisiin. Olen tullut siihen tulokseen että tärkeä osa raivausta on saada tavara melko lailla pian ulos. Aurinkoista kevättä!

    • Hei! Kiva kun poikkesit! Tällä viikolla on suurin välivarastoista poistunut 🙂 Olen todella tyytyväinen. Mies lupasi vielä viimeiset kierrätysjutut toimittaa ensi viikon alussa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s