Koti
Jätä kommentti

Kirjat ruokkivat sielua

Picture: Apartment Therapy/Not Your Average Bookshelves 

Picture: Apartment Therapy/Home Libraries

Books – Feed Your Soul (80-luvun musakanavan tietoiskusta?). Luin lapsena ja teininä hullun lailla, ja rakkaus kirjoihin on säilynyt aikuisenakin. Nykyisin en lue samassa mittakaavassa kuin mies tai vanhin lapsi perheessämme lukevat, mutta luen toki jonkun verran, ja olotilani on kiistämättä onnellinen, kun kesken on jokin erityisen hyvä kirja.

Vähentämisen/karsimisen näkökulmasta tavoitteeni on, että kirjahyllyssä vain sellaisia kirjoja, joita kuvittelen joko itseni tai jonkun toisen perheenjäsenen vielä lukevan. Yritän harkita jokaista uutta kirjaostosta huolellisesti, käytämme paljon kirjastoa ja lainailemme kirjoja perheenjäsenten ja kavereiden kesken. Muutaman kirjan olen hankkinut sähköisessä muodossa tietokoneelle/puhelimeen. Minusta minimalistin kotona voi olla kirjoja, jopa suurikin kirjahylly, jos se on tarkkaan harkittu. Selkeintä on ryhmitellä kirjat yhteen niille määrättyyn paikkaan (tosin säilytän itsekin lisäksi lastenkirjoja lastenhuoneissa sekä muutamaa keittokirjaa keittiön hyllyssä).

Luen kirjoja kausittain välillä enemmän välillä vähemmän. Joskus luen useita kirjoja viikossa, ajoittain pidän viikkojenkin taukoja. Luen kaikenlaisia kirjoja, myös kevyttä kirjallisuutta ja erityisen mielelläni dekkareita, ja jos jokin kirja ei tunnu pienen takkuamisen jälkeen tarpeeksi mielenkiintoiselta, pistän kirjan tauolle tai jätän sen kokonaan kesken. Olen pitkään suunnitellut säännöllisen ja systemaattisen lukemisen aloittamista, koska lukulistallani on jo vuosia ollut muutamia klassikkoja, joiden nimeen törmää tämän tästä mutta joita en millään muista etsiä käsiini ja saa itse luettua. Lisäksi säännöllinen lukeminen on ilman muuta stimuloivaa ja antaa uusia ajatuksia, ja jo pelkästään ajatus ”viikon kirjasta” kuulostaa inspiroivalta. Alla pari kirjoihin ja lukurutiiniin liittyvää linkkiä, lisäksi netistä löytyy iso joukko erilaisia lukulistoja. Kotitöille jää kirjojen vuoksi vähemmän aikaa, mutta lukeminenhan on sama kuin laittaisi rahaa pankkiin.

How to Read More: A Lover’s Guide

How to Read a Book a Week

This entry was posted in: Koti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s