Koti
Comments 2

Sisustamisesta, osa 3.

Syksy ja siihen liittyvä oma (ehkä tavallista tehokkaampi) olotila on saanut miettimään kotijuttujakin kesän matkustelujen ja poissaolon jälkeen. Moni kotiaskare ja pihatyö on rästissä, ja kiertelin sisustussivuilla inspiraatiota etsien. Alla muutama kuva sekä pohdintaa yksinkertaiseen kotiin ja simppeliin sisustamiseen liittyen. Lisähuomautuksena: vaikka välillä liitän blogiin ideakuvia, tarkoitukseni ei ole missään nimessä kannustaa hankkimaan mitään erityistä kuvissa esiintyvää, päinvastoin. Useimmiten yksinkertaisen sisustamisen toteuttaminen vaatii pikemminkin karsimista ja asioiden vähentämistä sekä jo olemassaolevien kodintavaroiden käyttämistä uudella tavalla. Ei ole sinänsä väärin haluta kotiin joskus jotain uutta. Minusta kaikki uudet hankinnat tulee vain tehdä erityistä harkintaa käyttäen ja hankkimalla kestäviä, pitkäikäisiä tuotteita, jotka ovat niin mieluisia että tuottavat iloa joka päivä useiden vuosien ajan.

Ensimmäinen kuva on Apartment Therapyn minimalistista asumista käsittevästä artikkelista. Minimalistisista makuuhuoneista täällä ja vastaavasti ruokailutiloista täällä. Toinen kuva alla on yksi suosikeistani. Aloin jo vakavasti harkita olohuoneen tyhjentämistä (tällä hetkellä kaksi sohvaa lueskelua varten) ja pöytätennispöydän raahaamista keskelle huonetta! En yleisesti ottaen oikein tykkää sohvista. Oma unelmasohvani vilahtaa silloin tällöin lehtien kuvissa tai elokuvissa, reaalielämässä en ole koskaan törmännyt todella mieluisaan sohvaan. Kuka edes sanoo, että olohuoneessa on oltava sohva? Ei kai kukaan.

Picture: Apartment Therapy

Photo: The Apartment via Sanctuary 

Kodin karsimista ei tarvitse pelätä. Minimalistinenkin koti voi sisältää kauniita katseenvangitsijoita. Itse ihastuin alla olevan kuvan vihreään lamppuun ja turkoosiin sohvaan, vaikka ikkunalautojen ja hyllyjen tilpehööriä on omaan makuuni liikaa (eikä kuvan tyyli ole sinänsä kovin minimalistinen). Moni mieltää yksinkertaisen kliiniseksi tai kylmäksi, mutta vähistä tavaroista huolimatta sisustukseen voi saada lämpöä ja kodikkuutta materiaaleilla, tapetilla, julisteilla, tauluilla tai tekstiileillä. Alemmassa kuvassa mielestäni ihaninta on vihreä väri ja kartta (tilpehööriä jälleen makuuni liikaa).

Photo: Sköna Hem

Photo: Mari Eriksson/Sköna Hem 

Sisustuskuvien plärääminen tuntuu nykyisin lähes työltä. Olen huomannut, että ylimääräisten ärsykkeiden ja rojun tuijottelu häiritsee paitsi omassa kotona myös kuvissa. Mukavan vapauttavaa ja kevyttä todeta, etten kaipaa sisustamista. Maalaus/lattian hionta ja vahaus yms. pintaremontti alkaa olla välttämätön nuhraantuneiden pintojen vuoksi (remonttimies edelleen hakusessa!), muutoin nautin tyhjästä tilasta. Alla pari suosikkikuvaani, joihin palaan yhä uudestaan.

Photos: Robert Wunch/Artschoolvets  via Pretty Gingham

Photos: Robert Wunch/Artschoolvets  via Pretty Gingham

This entry was posted in: Koti

2 Comments

  1. Löysin blogisi raivaamiseen ja tavaran vähentämiseen liittyviä blogeja selatessa. Lähdin lukemaan alusta, ja olen nyt päässyt viime vuoden syyskuuhun. Luettavaa siis riittää vielä 😉 Etenkin vaatepostauksista sain ideoita siihen, miten lähtisi omaa vaatekaappiaan kehittämään. Siitä tuli jo pientä suunnitelmaa oman blogin puolelle rustattua, kuvat saavat ehkä odottaa toteutusvaiheeseen asti.

  2. neidonhiuspuu says

    Edelleen olen samoja teemoja miettimässä kuin sinäkin. Käyn täällä lähes päivittäin. Tämä on niin mielenkiintoista ja hauskaa. Olen päätynyt itse tähän systeemiin: jollen rakasta, saa lähteä. Aika säälimätöntä, mutta ihan mahtavaa. arkisiin esineisiin on yllättäen kiintynyt. Tosin jonkun vessaharjan kanssa on ongelmia 🙂 Arvostan tätä blogiasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s