Koti
Jätä kommentti

Keittiön kuivatavaralaatikot

Säilytän keittiön kuivatarvikkeita vetolaatikoissa. Mieluiten ottaisin keittiööni korkean kuivamuonakaapin (jollaiselle voisi olla paikka nykyisen jääkappin tilalla), mutta toistaiseksi ruokatarvikkeet ovat vetolaatikoissa. Vetolaatikoihin olen sijoittanut Ikean läpinäkyviä muovilaatikoita pitämään järjestystä ja auttamaan ryhmittelyssä. Ruokatarvikkeet on jaoteltu seuraavasti:

  • suuri laatikko ruokatarvikkeille (riisit, pastat, säilykkeet yms)
  • suuri laatikko leivontatarvikkeille (jauhot, sokerit, siemenet yms)
  • pieni laatikko hiutaleille
  • pieni laatikko leivälle, näkkileivälle ja myslille
  • pieni laatikko erilaisille pikkusyötäville (keksit, voileipäkeksit jne.). Lisäksi kahvit, teet ja kaakaot kaapissa.

Olin jo useamman päivän suunnitellut keittiön laatikoiden siivoamista, mutta vasta tänään sain tartuttua asiaan. Laatikot olivat karsimisesta huolimatta sotkussa ja epäjärjestyksessä, sillä olin heitellyt kuivatarvikkeet niihin kiireessä. Kovasti yritän opetella laittamaan ostokset rutiininomaisesti siististi paikoilleen ja samalla pyyhkimään mahdolliset jauhopölyt pois, jolloin laatikoita ei juuri koskaan tarvitsisi erikseen siivota. Tämä on tapa, jota äitini käyttää (ehkä tämä on tapa, jota siistit ja järjestelmälliset ihmiset yleisesti ottaen käyttävät??).

Itse olin kiireisesti heitellyt ruokia laatikkoihin. Hiutaleita oli levinnyt ympäriinsä, ja esimerkiksi kuivahiivaa olikin salakavalasti kertynyt neljä avattua pakettia. Pastapussit oli kasattu muiden kuivatarvikkeiden päälle. Imuroin hiutaleet, pyyhin muovilaatikot kostealla ja asettelin kaiken siististi takaisin paikoilleen (yhdistin avatut kuivahiivalaatikot yms.). Samalla inventoin riisin, pastan ja jauhojen määrän. Aikaa kaikkien laatikoiden siivoamiseen meni maksimissaan 10 minuuttia. Uskomatonta! Hienolta tuntui sekin, että vaikka olin hamstrannut kuivahiivaa laatikkokaupalla en ollut silti hankkinut mitään muuta ylimääräistä enkä joutunut laittamaan ruokaa roskiin.

Olen siis päätynyt systeemiin, jossa kuivatarvikkeet säilytetään alkuperäisissä pakkauksissa ryhmiteltynä muovilaatikoihin. Systeemi on mielestäni kätevä, mutta ei esteettisyydessään vedä vertoja säilytysrasiasysteemille. Ilman todella hiottua suunnitelmaa ruokamäärät kuitenkin harvoin täsmäävät säilytyslaatikoiden mittojen kanssa. Itse olinkin aiemmin usein tilanteessa, jossa keittiön laatikoissa oli sekä säilytyslaatikoita että alkuperäisiä pakkauksia, mikä ei auttanut järjestyksen säilymisessä. Benitan kaapeissa järjestys säilyy rasioissakintäällä lisää vinkkejä keittiön organisointiin (ei minimalistista) ja  täällä Simple Being Mum -blogin postaus myös 10 minuutin kaappisiivouksesta.

This entry was posted in: Koti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s