Koti
Jätä kommentti

Ruokavinkkejä matkoilta

Olen ottanut jokapäiväiseksi tavoitteeksini ruoan valmistamisen rakkaudella. Tällä tarkoitan sitä, että silloinkin kun teen jotain helppoa ja nopeaa arkiruokaa, yritän samalla käyttää asiaan tietoisen hetken. Hieno ajatus, mutta arjessa yllättävän vaikea toteuttaa. Useinkin tekee mieli mennä siitä missä aita on matalin ja olla ajattelematta koko asiaa, ns. kehitellä kokoon mitä tahansa, mikä täyttää perheen vatsan ilman kohtuutonta nurinaa. Olen huomannut, että pelkkä yksinkertainen ruokalistarunko ei auta, vaan asiaa olisi valmisteltava muutenkin etukäteen. Ruokaohjeita täytyy keräillä rungon ympärille, ja ostoslistaan on sisällytettävä tarpeelliset vaihtuvat tarvikkeet (jolloin pelkkä vakiolista ei riitä). Yritän pitää ruokahuoltopakkaa simppelinä mutta mielenkiintoisella parilla lisäkeinolla.

Ensinnäkin, niinä päivinä kun menen mistä aita on matala, yritän antaa itselleni anteeksi ja valmistaa ajatuksella jonkinlaista lisuketta. Hyvää salaattia aterian kylkeen, sämpylöitä iltapalalle, pannukakkuja jälkiruuaksi. Tänään meillä syötiin näitä pannukakkuja. Mahdottoman hyviä, käytin kotikasvatettua hunajaa, jota mies oli saanut lahjaksi työmatkalla. Hunajan kotimaa toi mieleen omankin kesämatkan.

Paras keino lisätä kiinnostusta johonkin epäkiinnostavaan onkin ainakin omalla kohdallani nimittäin kytkeä kyseinen asia johonkin toiseen, todella kiinnostavaan asiaan. Itseäni kiinnostaa erityisesti matkustaminen. Senpä vuoksi ilahduinkin tästä postauksesta, joka sisältää paljon mielenkiintoisia lukulinkkejä. Matkojeni päätarkoitus on aina jokin muu kuin ruokailu, joten en voi käyttää aikaani tiettyjen ravintoloiden tai ruokapaikkojen etsimiseen vaan syön kahviloissa tai missä tahansa vastaan tulevissa ravintoloissa (ruokarajoitteeni rajaavat mahdollisuuksia). Yritän kuitenkin aina silloin tällöin nauttia rauhallisen aterian, ja olen usein kotiin palattuani etsinyt sopivaa reseptiä herkulliselle chilipadalle, ihanalle risotolle tai vaikka fajitaksille. Matkoilla nautittuja ruokia muistellessa tekee mieli kokeilla uusia ohjeita kotonakin. Vastaavasti yhdistän mielelläni eri maihin liittyvää kirjallisuutta tai elokuvia ja ruokalajeja.

This entry was posted in: Koti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s