Hyvinvointi
Comments 6

Henkilökohtaisen manifestin kirjoittaminen

Kirjoitin oman henkilökohtaisen manifestin. Tottakai tajuan, että monet ikäiseni ihmiset ovat kirjoittaneet (ainakin mielessään) vastaavan manifestin jo noin 20 vuotta sitten ja eläneet sen viitoittamina. Itse olen vain lukenut jonkun muun kirjoittamia manifestejä, ja ajatellut että onpa innostavia lauseita, noiden ihmisten elämä on varmasti ihan mahtavaa! Ymmärrettyäni, että elämä on juuri sellaista millaiseksi sen tekee, hoksasin kirjoittaa oman ja ihan henkilökohtaisen manifestin. Manifestilla tarkoitan tässä yhteydessä listaa lauseista, joiden mukaisesti haluan elää tai jotka haluan toteuttaa omassa elämässäni. Kysymys on lähinnä omista tavoistani toimia, elämänarvoista ja asioista jotka koen niin tärkeiksi, että haluan noudattaa niitä jatkuvasti.

Luen nyt listani joka aamu, ja oho, sen vaikutus onkin mullistava! Aamulla olin unisin sormin ottamassa kolmatta kahvimukillistani, kunnes huomasin, ettei se sovi yhteen manifestini kanssa. Ihan väärät toimintatavat. Otinkin suuren lasillisen vettä, puristin joukkoon hiukan sitruunaakin. Koska ihminen houkuttaa luokseen juuri niin hyviä asioita kuin mitä hänen sisäinen olotilansa on, on syytä ponnistella oma olotilansa vuoksi. Lasillinen vettä teki voinnilleni hyvää.

Millainen manifestini sitten on? Kuulostaa huuhaalta kertoa, että otettuani kynän käteen sain paperille pitkiä, hyvinkin tarkkoja lauseita, joita en ollut siis millään lailla etukäteen mielessäni muotoillut. Lauseet tulivat todellakin paperille ilman suurta pohtimista. Päätin valita kymmenen mielestäni tärkeintä kohtaa, minkä kuvittelin aiheuttavan valinnan vaikeutta (sillä asioita, joita haluan elämässäni toteuttaa, on tottakai enemmän kuin kymmenen). Valinnan vaikeutta ei kuitenkaan ollut. Jätin pois asioita, joiden olin olettanut väkisinkin tulevan listalle. Poimin kaikista niistä asioista, joita olen aina halunnut oppia, aivan luontevasti yhden. Jännittävää, kuinka ihminen luulee, ettei tiedä mitä haluaa, mutta oikeasti valinta onkin aivan yksinkertaista!

Kirjoitin lauseet muotoon ”elän…” tai ”teen…”, ja muutama ensimmäinen niistä liittyi hyvinvointiin, parisuhteeseen ja lapsiin ja muutama seuraava henkilökohtaisiin asioihin, kuten niihin asioihin mitä haluan oppia, nähdä ja tehdä. Kirjoitin lauseet positiiviseen muotoon selkeästi ja yksityiskohtaisesti, ja tarkistin ne sana sanalta, jotta toivon ja tavoittelen vain sellaisia asioita, jotka ehdottomasti haluan ja aion toteuttaa. Lauseiden kirjoittaminen konkreettisesti paperille auttoi huomaamaan, mitä asioita elämässäni haluan editoida, mitä vahvistaa. Yksi listan loppupään lauseista alkoi sanoilla ”löydän oman tyylini ja…” ja kuin sattuman kautta päädyinkin mielenkiintoiselle sivustolle ja kirjaan, jonka avulla omaa tyyliä voi pohtia ja määritellä (postaan siitä erikseen). Suosittelen lämpimästi tällaisen lausekokoelman kirjoittamista ja päivittäistä lukemista! Sen avulla asioista, joita epämääräisesti ”aikoo” tulee välittömästi totta.

6 Comments

  1. Kiitos aivan valtavan inspiroivasta blogistasi! Löysin sen kesällä ja loman aikana luin sitä päivittäin kuin Raamattua. Edelleenkin jos järjestelyintoni on kadoksissa, palaan ihanan konkreettisiin tavaranvähentämislistoihisi ja niihin on helppo palata, koska blogisi on järjestelmällinen. Tavaranvähentämisen lisäksi olen hiljalleen innostunut muustakin vähentämisestä ja elämän helpottamisesta, niinpä apinoin myös viikkoruokalistaideasi omalle perheelleni sopivaksi. Yhden superallergisen kanssa lista on helpottanut kaupassakäyntiä ja ruokastressiä merkittävästi. Nyt innostuin myös manifestiajatuksesta. Saatanpa viedä sen oman elämän lisäksi myös työmaalleni, jossa hyvät ideat ja aikomukset tuntuvat aina unohtuvan. (Nyt voi vain kysyä, että miksi kirjoitan ja kiittelen vasta nyt? Koska olen siirtänyt sitä aina eteenpäin ja eteenpäin, jotta jaksaisin kirjoittaa sen omasta mielestäni täydellisen kommentin. Manifestiini tulee myös kohta, jossa puhutaan riittävän hyvästä. Toivottavasti tämä, väsyneenäkin kirjoitettu kommentti on riittävän hyvä 😉 )

    • Voi miten ihana kommentti, todellakin lämmitti mieltäni! Valtavan paljon kiitoksia!!! Olen aina aivan häkeltynyt ajatuksesta, että joku on oikeasti käynyt kirjoituksiani lukemassa, siis ajatuksella eikä vain sattumalta ajautunut sivuille. Olen viime aikoina ajatellut ja kirjoittanut positiivisesta ajattelutavasta ja onnellisuudesta, mutta lupaan palata taas vähentämisjuttuihinkin pian 🙂

  2. neidonhiuspuu says

    Hei, edellisestä ihanasta kommentista innostuneena: käyn täällä säännöllisesti ja olen saanut paljon inspiraatiota blogistasi! Minulle ”täydellisyys” on todella kaukana, tuntuu aina, että olen kuin unissakävelijä, näiden fiksujen systeemien rinnalla, mitä olet kehittänyt. Saan omaan elämääni uusia näkökulmia täältä. Olen aina kompannut tätä ”vähän on kaunista” -ajatusta, mutta täällä on paljon muutakin: ulkoinen on vain sisäisen ilmentymä. Minusta tavoitat hyvin sen oleellisen etsimisen arjen kautta. Kiitos!

    • Itsehän olen kehitellyt erilaisia systeemejä nimenomaan sen vuoksi, että olen arjessa hieman unissakävelijä 🙂 Niistä on kyllä paljon apua! Kiitos ihanasta kommentista ja lukemisesta!

  3. Hei! Minua kiinnostaisi kuulla lisää konkreettisia esimerkkejä siitä, miten manifestin kirjoittaminen on vaikuttanut päiviisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s