Koti
Comments 2

Astiakaappi

ruokailu

Ruokapöytä on kotimme keskeisin paikka. Sen ympärillä vietetään aikaa muutenkin kuin kokoontumalla syömään. Lapset tekevät ruokapöydän äärellä läksynsä ja lueskelevat, ja edellisessä postauksessa mainittu ”kotitoimistoni” on pöydän nurkassa. Saarekkeen päällä säilytän postilaatikkoa (laskuja ja muita papereita varten) sekä muutamaa käytössä olevaa keittokirjaa (tällä hetkellä erityisesti intialaisesta keittiöstä).

Tunnen kynnystä postata kuvia kotoa. Olen ollut usean vuoden ajan varsinainen antisisustaja, ja suurin sisustustekoni on heitellä pöytäliina ajoittain vahakangasta peittämään. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö haluaisi arkisten asioiden näyttävän esteettisiltä. Uudet ideat ovat hakusessa, tavaran määrää haluan entisestään vähentää.

Lupasin näyttää pari kuvaa kaappien sisällöstä antamaan jonkinlaisen summittaisen kuvan tavaran määrästä. Aloitan helpoimmasta eli astiakaapista. Huomasin kuvatessa, että tavaran määrä ei näytä varsinaisesti vähäiseltä/minimalistiselta. On kuitenkin järkevää, että esimerkiksi juomalaseja ja pieniä lautasia on 5 hengen perheessä ihan reilusti, jotta niitä on käyttöön, vaikka astianpesukone olisi vielä vajaa. Perusastiasto muodostuu valkoisista Teema-astioista ja Ikean laseista.

 • 8 syvää lautasta
 • 8 matalaa lautasta
 • 8 mukia
 • 8 pikkulautasta
 • sekalainen määrä juomalaseja
 • muovisia leipälautasia
 • muutama erikokoinen kulho
 • koiranruokakuppi
 • kahvikuppi

astiakaappi

kahvikaappi

Astiakaapin vieressä on oma lempikaappini, johon olen kerännyt kahvi- ja teetarvikkeita sekä muutaman lempiastian. Yläkaapeissa on jonkin verran harvoin käytettäviä astioita, ja lisäksi säilytän nurkkakaapissa kattiloita ja taikinakulhoja. Keittiön nurkkakaappi on siivoamisesta huolimatta aina sikin sokin. Nurkkakaapit ovat toimivuuden kannalta yleisesti ottaenkin kodin hankalimpia paikkoja, tavaran määrällä ei tunnu edes olevan ratkaisevasti väliä. Kodinhoitohuoneen nurkkakaappi poistettiin kaappiremontin yhteydessä. Nyt kodissa on yksi toimimaton kohta vähemmän, ja olen ratkaisuun erittäin tyytyväinen.

Kokoan ruokatarvikkeiden säilyttämisestä oman postauksen. Ruokakaappieni kuvilla ei ole valitettavasti mitään esteettistä arvoa. Säilytän ruokia vetolaatikoissa, ja lajittelen kaiken alkuperäisissä pakkauksissa Ikean läpinäkyviin muovilaatikoihin. Ihanteellinen ratkaisu olisi korkea ruokakaappi tai jopa oikea pieni ruokakomero, mutta sellaiseen ei keittiössämme ole toistaiseksi mahdollisuutta. Aihe on kuitenkin keittiön toimivuuden kannalta tärkeä, ja yritän kasata sen ympärille informaatiota.

Aiheeseen liittyen vietin tovin ihastellen tätä kaunista, avaraa ja yksinkertaista keittiötä. Viime aikoina katseeni on kiinnittynyt myös erityisesti vihreään väriin (täällä ja täällä).

This entry was posted in: Koti

2 Comments

 1. Kaunis ja yksinkertainen keittiö, kaapit ja sen perusteella koti sinulla. 🙂

  Itse kolme lapsen äitinä ja viiden hengen talouden pyörittäjänä voisin sanoa, että tavaramääräsi edustaa täydellisesti ns. ”järkevää minimalismia”. Tavaraa on optimaalinen määrä silloin, kun sen määrä ei tuota ”kärsimystä” suuntaan tai toiseen.

  Itse ikävä kyllä kärsin vielä liiasta tavarasta, vaikka kuinka olen yrittänyt sitä reilun vuoden ajan vähentää. Hitsit kuinka vaikeaa sen on!!! Juuri eilen vein pitkän villakankaisen takkini auton perälle, jotta voisin viedä sen hyväntekeväisyyskirppikselle. Se takki on ollut tekemässä lähtöä jo vaikka kuinka monta kertaa. Viimeisin epätoivoinen ajatus minulla oli eilen, että ”Jos minä nyt vien tämän tumman takin pois, ei minulla ole takkia hautajaisiin. Apua, nyt varmasti joku läheiseni kuolee, kun minä olen sen manannut lahjoittamalla ainoan siistin pitkän tumman talvitakkini pois…” Tsiisus, kuinka epätoivoinen ihminen voi olla tavaran vähentämisen suhteen!!! Ja nyt vielä kun saisin sen takin autonperältä pois…

 2. Kiitos kivasta blogista!
  Luin pari minimalismia käsittelevää kirjaa englanniksi, mutta ihan kiva lukea aiheesta suomeksikin! Itse en edes minimalismiin pyri, mutta blogisi on kiva innoittaja declutterointia ( mitä se muuten on suomeksi???) ajatellen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s